|
Detalle produto final: "estelas" |
A empresa
Astigal está especializada no
subministro de biomasa para o seu
aproveitamento enerxético en produción de calor,
producen
estelas de diferentes tamaños para ser empregadas en grandes caldeiras.
|
Apeas de madeira queimada |
As estelas son madeira triturada, sendo apta todo tipo de madeira sen tratar (restos de serradoiros e carpinterías, gallas, cortizas, tocóns, cahopas, restos de poda de xardinería,..)
|
Restos de tocóns pre-triturados |
O material deixase secar a temperatura ambiente até baixar o seu contido de himidade a un 20%, logo tritúrase até acadar un tamaño homoxéneo, conseguindo un almacenamento óptimo e unha boa combustión cunha mínima xeneración de cinzas e baixas emisións.
|
Astilladora fixa |
|
Cinta de alimentación á tolva |
A eliminación de residuos (gallas, cortizas, raberóns,..) despois dunha corta é unha operación complementaria que non sempre se fai, pero que supón entre outras as seguintes vantaxes: facilita o acceso ao monte, reduce a presencia de enfermedades e pragas e disminue o perigo de incendios.
|
Sistema condución produto final |
No CTB de Trasmiras realízase a recollida e almacenamento de materia prima forestal (restos procedentes de tratamentos silvícolas, destoconados, madeira queimada,..) e o seu tratamento para a produción de estelas de varios tamaños.
|
Boxer almacenamento estelas |
Conta cunha nave onde se realiza un cribado de limpeza, estelado mediante unha esteladora fixa que conta cun sistema de re-estelado, cribado clasificación do produto final e boxers de almacenamento.
|
Detalle cribado para separación de terras |
|
Pre-trituradora de tocóns |
Conta ademais cunha pre-trituradora para tocóns cun sistema de cribado para eliminación de terras
|
Trituradora de restos Doopstadt AK 435 |
No seginte enlace podedes ver un vídeo da a
trituradora Doppstadt AK435 funcionando, esta máquina tamén esta presente no CTB de Trasmiras.
Podes ampliar a información sobre a CTB de Trasmiras no seguinte artigo da
revista Bioenergy International Español, num 13 - 4º trimestre 201, páxinas 10 e 11.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
anotaciones